[vc_single_image image=”2237″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded”]

Novi Pazar uskoro dobija Naučni klub, koji će već od maja funkcionisati u okviru Regionalnog centra za stručno usavršavanje i promociju nauke. Tim povodom u Novom Pazaru su boravili predstavnici državne isnstitucije, nadležne za promociju i popularizaciju nauke, koji su sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem i predstavnicima lokalne vlasti dogovorili detalje o formiranju ove značajne naučne institucije.

Naučni klub u Novom Pazaru biće jedan od 12 u Srbiji, koje osniva republički Centar za promociju nauke – rečeno je na sastanku u Upravi grada. Osnovna ideja je, kako je istakao Nemanja Đorđević iz Centra za promociju nauke, da se naučna i tehnološka dostignuća što više pribiže građanima.

Direktor Regionalnog centra za stručno usavršavanje i promociju nauke, Hajrudin Hajrović je ovu inicijativu ocenio kao ‘’ogromnu sistemsku pomoć gradu Novom Pazaru’’, i istakao da će ‘’Naučni klub biti stecište znanja od kog će svi imati korist.’’

Član Kabineta gradonačelnika prof.dr Rifat Redžović Naučni klub vidi kako šansu da se Novi Pazar i kroz naučne delatnosti ‘’pokaže kao avangarda zajednice kojoj pripada.’’

Kako je najavljeno, Klub nauke u Novom Pazaru počeće sa radom u maju. Pre toga, u okviru manifestacije ”April van Beograda”, predstavnici Centra za promociju nauke posetiće i Novi Pazar.

Izvor: RTVNP

[youtube id=”rtqUJvN_XcU”]