Skip to main content
[vc_separator el_position=”first last”]

Tim povodom,  predstavnici Centra bili su domaćini direktorima regionalnih centara ovog tipa sa područja Srbije, kao i mnogim drugim značajnim gostima.

Brojni gosti prije svega direktori regionalnih centara Kikinde,  Niša, Kruševca, Leskovca, Užica  zajedno sa direktorima lokalni škola,učenicima predstavnicima grada I domaćinima obilježili su godinu dana rada Regionalnog centra za profesionalni razvoj I stručno usavrašavanje zaposlenih u obrazovanju sa sedištem u Novom Pazaru.

Gradonačelnik Novog Pazara, Meho Mahmutović, kaže da ovim grad nastavlja da gradi mrežu prijateljstava na svim poljima jer su, kako je rekao,  prijatelji deo izvesne budućnosti mladih, perspektivnih ljudi.Uloga ovakvih centara je da prosvetarima olakšaju prenošenje znanja na učenike, i primenu pedagoških veština u praksi, tako da je krajnji cilj rada centra da olakša profesionalno formiranje mladih rekao je direktor Regionalnog centra, Hajrudin Hajrović.

Profesionalna oriijentacija tema je filma Učenika O.Š. Selakovac  koji je premijreno prikazan tokom svečanosti. Na kraju svečanosti učenicima osnovnih škola kao poklon dodeljene su majice sa  logom centra, nakon čega su direktori regionalnih centara održali radni sastanak.

Prvi centar ove vrste oformljen je prije deset godina u Nišu, a danas u Srbiji djeluje ukupno 12 organizacija, od kojih je, prema redosledu osnivanja, RC Novi Pazar jedanaesti na listi, odnosno jedan od najmlađih, ali prema postignutim rezultatima i jedan od najuspješnijih.

Izvor: Regionalna televizija

[vc_separator el_position=”first last”]