Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju je u saradnji sa osnovnim i srenjim školama organizovao manifestaciju posvećenu obeležavanju maja, meseca matematike, koja je održaba u novopazarskom Domu omladine.  Učenici i profesori iz novopazarskih škola pripremili su bogat program na štandovima i pokazali da je matematika itekako zanimljiva i pristupačna, ali i sastavni deo svakodnevnog života.

Predstavljen je program koji bi i one koji su imali slabije ocene iz matematike oraspoložio i zainteresovao za ovaj predmet. Na štandovima u Domu omladine mogla se videti Pitagorina teorema dokazana na trouglu napravljenom od oblande, zatim različite društvene igre koje unapređuju razmišljanje kao što su sudoku i origami, ali i mnoga tehnička i programerska dostignuća učenika. Posetioci su videli i nova sredstva u nastavi kada je matematika u pitanju ali se i upoznali sa zanimljivim i neobičnim brojevima kao što je broj “pi”, ili broj “gugol” po kome je najpoznatiji internet pretreživač dobio ime.

Uključivanjem u ovu manifetaciju učenici su pokazali da matematika itakako zanimljiv predmet, a koji je prisutan i u našaoj svakodnevnici, pa čak i u mogim zabavnim aktivnostima.